HISTORIA

Johan har skapat olika shower sedan mer än 30 år. Här är några exempel på tidigare projekt.

Klicka här för komplett CV.

100 TRICKS IN ONE MINUTE

100tricks2En varietéakt skapad 2011 i samarbete med Wallmans Oslo
Längd: 10 minuter – Idé och regi: Johan Wellton – Premiär: 2011

100 tricks in one minute är en vidareutveckling av Johans ”katastrof-akt” som han skapade 2008 för produktionen Varieté Royale. I 100 tricks urartar ett rekordförsök i total katastrof.

Video, bilder och mer info
Bokningsinformation

VARIETÉGATAN

varietegatanVarietégatan är världens mest spektakulära gatuartister på turné tillsammans. Se shower olikt något annat du sett och artister du sent kommer att glömma. Varje sommar sedan 2002 har Johan Wellton tagit sin rullande utomhuscirkus på turné.

Bilder och mer info
Bokningsinformation

JOHAN WELLTON VS SYMFONIORKESTERN

symphonyEn samproduktion med Gävle symfoniorkester
Längd: 1 timme – Regi: Johan Wellton – Dirigent: Per-Otto Johansson – Spelades 2007 i Gasklockan, Gävle

”Så det är bra. Riktigt bra. Cirkusgeniet och Symfoniorkestern kan jobba ihop, utan att någon får stryka på foten. För min del kan det få vara kultur lika gärna som nöje. Ska man engagera en bred allmänhet är detta galet mycket bättre än konstiga ABBA-tolkningar och dylikt. Tack!”
-GD

Video, bilder och mer info

VARIETÉ ROYALE

Variete_RoyaleEn varietéföreställning med: Johan Wellton, John Houdi, Marilen Ribot, Jan Unestam & Henna Kaikula
Längd: 2 timmar med paus – Regi: Johan Wellton och de medverkande – Spelades på turné i Sverige 2008.

Varieté Royale är en modern varietéshow i exklusiv förpackning, och bjuder på stor upplevelse fullspäckad med kompromisslösa sensationer! Johan Wellton frontar med sin unika blandning av underfundig komik och superjonglering.

”Premiärpubliken på den oemotståndligt vackra Gävle teater var stundtals närmast upplöst i skratt och yra.” – DN

Bilder och mer info

JOHAN WELLTON & FRIENDS

jwandfriends2En varietéföreställning med: Johan Wellton, Mattias Jönsson, Erik Nilson, Petter Berndalen, Daniel Antonssen, Henrik Agger, Louise Bjurholm, Charlie Caper, Tobias Törnell, Patrik Elmnert, Annelie Holmberg och Andreas Lindström.
Längd: 1 tim 30 minuter – Regi: Johan Wellton och de medverkande – Spelades på Gävle teater i december 2006.

”Johan Wellton & Friends är verkligen 90 minuters underhållning, så varierande varieté att man inte har en tråkig minut. Huvudpersonen själv är den sammanhållande länken, spexande med ett ickespråk som får mig att tänka på Linus på linjen och en komik/mimik à la Charlie Chaplin. Småningom tar han fram sina prylar i den slitna resväskan och understryker därmed sin förträfflighet som jonglör. Bollkänslan är det minsann inget fel på. Och debuten som regissör ger mersmak”.
-GD

Video, bilder och mer info

FRAKTGODS

fraktgodsEn soloföreställning av och med Johan Wellton
Längd: 1 tim 15 minuter – Regi: Morgan Alling – Premiär: 2002

Gatushow, Cirkuskonst och Teatereffekter: Det bästa från tre världar skapar en totalupplevelse utan gränser och gör Fraktgods till en soloshow av det större formatet.

”FRAKTGODS SPRÄNGER GRÄNSER: Ja, Johan Wellton spränger gränser så att det knakar i bräderna. Hans ”Fraktgods” är en egensinnig blandning av gatans fräckhet och omedelbara publikkontakt å ena sidan och en alldeles egen poetisk ton å den andra; av klassiskt cirkusartisteri å ena sidan och modernt kroppsspråk å den andra.”
– Arbetarbladet

Bilder och mer info

FABRIKEN

02CNV000022002 byggde Johan sitt eget produktionshus och teater, FABRIKEN, i en gammal truckverkstad i Gävle. Mellan 2002 och 2004 spelade Johan föreställningen FRAKTGODS i Fabriken drygt 100 gånger. 2003 startade han konceptet En kväll i Fabriken, en helkväll med middag, show och bar.

Lokalen var på totalt ca:300 kvm uppdelat i två plan. På övervåningen finns teknikplats, kontor, omklädningsrum samt kök. På nedervåningen fanns scen & läktare för 120 personer, verkstad, förråd och garage samt foajé och bar.

Fabriken stängdes då Johan valde att flytta sin bas till Stockholm och börja arbeta mera internationellt.