Pendulum playground

Pendulum Playground

Olika konstformer flätas samman

Johan Welltons skapelse Pendulum Playground är en helt ny typ av plattform där olika artistiska konstformer flätas samman till en unik liveupplevelse.

En värld av glödlampor

En mängd glödlampor sätts i rörelse i visuella formationer. Artisterna lättar från marken och blir en del av de mönster de själva skapar.

Musik och ljud länkas med pendlarnas rörelser och skapar en unik helhetsupplevelse. Ljussättning, scenografi och rekvisita smälter också samman i Johans Pendulumvärld.

En ny berättelse tar form

En ordlös berättelse om oss, vår existens och hur vi relaterar till varandra och till allt.

Ur glödlampornas rörelser föds ljud som i sin tur skapar suggestiva landskap. Det vi hör leder oss in i en visuell värld där en hypnotisk berättelse utspelar sig.

Johan Welltons nästa föreställning skapas steg för steg. En stark totalupplevelse växer fram ur en rad scenbilder som tillsammans ger ledtrådarna till berättelsens kärna.

Teknisk uppgradering

Under 2023 byggdes Pendulum Playground om i grunden.

Ombyggnationerna öppnar dörren för nya och smidigare turnéer: Tack vare innovativa tekniska lösningar kan hela konstruktionen monteras och installeras på under 4 timmar.

All ljussättning har ersatts med ny och energieffektiv teknik som skapar stora möjligheter för kommande föreställningar.

Pendlarna genererar musik

Pendulum Playground förvandlas i samarbete med kompositören, musikern och instrumentbyggaren Per Moneeo till ett gigantiskt musikaliskt instrument.

Ljud och musik växer samman med pendlarnas rörelser och skapar audiovisuella scenbilder. Det vi ser är det vi hör och vice versa, intrycken växer samman.

En gigantisk pendelvåg

Fysikens lagar spelar en stor roll i Pendulum Playground. Världens första scenversion av det fysikaliska Pendelvågsfenomenet i storformat ger glödlamporna eget liv på ett sätt som är svårt att beskriva i ord.

Lab sessions

Johan öppnar dörrarna till sin Pendulumvärld och bjuder in andra artister för att skapa gränsöverkskridande scenkonst.

Johan söker konstnärer inom digital musik, aerial dans, objektmanipulation med mera för nya kollaborationer.
Kontakta oss: labs@johanwellton.com 

En dröm blir verklighet

Johan Wellton skapade Pendulum Playground under åren 2009-2014. Tillsammans med sitt team förverkligade Johan sina visioner steg för steg hela vägen från ritning till färdig konstruktion.

Pendulum Playground utvecklades med stöd från bland annat Kulturbryggan, Innovativ Kultur och Konstnärsnämnden.

GLITCH - ett första steg

Pendulum Playground introducerades första gången 2014 som en del av föreställningen GLITCH och har turnerat på teatrar och konserthus sedan dess.

Kontakta oss för bokningar: bokning@johanwellton.com

Kreatör & konstnärlig ledare

Johan Wellton är skapare, producent och konstnärlig ledare för Pendulum Playground.

Johans andra konstnärliga projekt är bland andra föreställningarna GLITCH, UNPLUGGED och BOUNCE. Exempel på tidigare föreställningar är Varieté Royale och Fraktgods

Utöver sina egna produktioner coachar och regisserar Johan även andra artister, samt skriver material till föreställningar och shower med mera.

Management

Vi söker management och produktionsbolag för Pendulum Playground, GLITCH och kommande produktioner.

Kontakta oss:
management@johanwellton.com