TACK!

Tack, tack och åter tusen TACK till alla er som kom och såg GLITCH nu helgen! Och tack för alla fina meddelanden och stående ovationer! Så glad att ni alla ville ta er till Tibble teater för att fylla huset och lyfta taket med oss! 

…men vilken galen vecka! Först skador, sen dunderförkylningar in i det sista och sedan allvarligt elektriskt fel i huset under första föreställningen som fick hela vår rigg att spöka och både ljus och ljud att slockna mitt i allt. Allt hade kunnat gå sönder och varit över när det precis dragit igång!

Sällan har jag känt mig så nere före räkning som före showstart i lördags. Att exakt då tvingas deala med problem som ligger utanför det rimliga när det visar sig att någon (ingen nämnd ingen glömd) levererat trasig kraftströmskabel till teatern, vilket gör att all el plötsligt spårar ur helt precis i början av showen. Länge sedan bägge hjärnhalvorna jobbat på sånt högtryck simultant! Att stå i totalt mörker och hålla ihop skeppet och trovärdigheten i storyn för en ovetande publik samtidigt som andra hjärnhalvan går igenom alla tänkbara praktiska scenarios/risker/fel och hur vi ska lösa det. Det som värmde mest just där och då var att se Per Moneeo och Marcus Björn från vårt team fara fram som två tornados i mörkret och dra ut varenda kabel och felsöka minsta vrå och skrymsle för att hitta och lösa problemet. Något som var långt utanför deras arbetsområde och vad som rimligtvis kunde förväntas av dem – Det hade varit fullt normalt att kasta in handduken och avbryta föreställningen men på något sätt svetsade det ihop oss än mer än förut och vi fick en chans att verkligen visa vad vi går för när det gäller. Jag är så otroligt stolt, glad och tacksam att just dessa människor valt att ställa sig vid min sida för att skapa upplevelsen GLITCH. Visst fick dramaturgin och rytmen i föreställningen en helt annan båge än vi tänkt oss den kvällen – men att en 10 minuter lång blackout på all el inte kunde stjälpa oss känns större än att det blev en konstnärlig avstickare. Många i publiken verkade knappt ha förstått att det pågick något verkligt allvarligt fel, och vissa kom t  o m fram och berättade att dom verkligen gillade den där monologen i mörkret utan vare sig ljud eller ljus. Andra sa att dom tyckte att det var en häftig effekt med allt ljus som fladdrade och att ljudet försvann. Så galet och underbart att verkligheten kan komma och ta över en stund även om jag inte skulle önska någon just den kallduschen vi gick igenom… Uppfriskande minst sagt! 😀

Var kommer all styrka ifrån när man verkligen behöver den? Vår regissör/mentor Stephen Rapaport brukar säga “take no hostages” och det har satt sig i ryggraden på hela det här projektet. Att leverera mot alla odds oavsett vad. Det finns bara en väg och det är framåt. Att släppa taget och lita på att det finns något större än det vi någonsin kommer kunna tänka oss om vi bara kan kliva ur vägen för oss själva. Kan låta klyschigt men just nu är det fan sant.

Söndagens föreställning löpte på perfekt efter att vi spenderat natten med att ersätta den felaktiga kabeln och felsöka all vår utrustning för att se till att ingenting vitalt hade gått sönder. Det kändes nästan som att stå bredvid och se showen utspela sig av sig själv. Kanske var det på grund av trötthet, eller så var det bara helt enkelt så att GLITCH har växt till en ny nivå sedan sist. Jag hoppas verkligen att de lösa trådarna om turné 2020 blir verklighet… det vore fantastiskt att få uppleva vart det här tar vägen nästa gång!

Ett extremt stort tack för den här resan – även om det “bara” var till Täby den här gången så känns det alltid stort att åka ut på äventyr med er: Per Moneeo, Marcus Björn och Anthony Cooks! Och tack Stephen Rappport för allt liv du blåst in i monstret GLITCH. Ser redan fram emot att få dela båt med er alla snart igen!

Ett stort tack till Margreth Elfström på Tibble teater/Täby kommun för ett otroligt fint och bra arrangörskap och för att du vågade visa oss att publiken är redo!

..och tack igen alla ni som valde att vara vittnen till en utav de galnaste GLITCH-resorna hittills. Over and out!

Publikröster:

…Jag ville bara ge dig ett enormt stort tack för showen i lördags. Det var något av det bästa jag har sett… 

Förväntade mig att bli mind blown av tekniska skills, vilket jag blev, men jag blev dessutom tagen igenom en emotional rollercoaster – jag har aldrig sett något liknande.

Återigen, tack för ett otroligt uppträdande!

—————

Jag vill bara ge dig ett stort och varmt tack för din föreställning i söndags. 

Den var hypnotisk, suggestiv, tankeväckande och så klart oerhört imponerande ur ett simultankapacitetsperspektiv. 

Din dans med lamporna var som en nedstigning i mitt eget inre, fullt av mörker och ljus. 

Alla vi hade med sig något från föreställningen och jag var oförberedd och glad över att den var så filosofisk. 

—————

Stort tack för en riktigt bra föreställning. Men mest imponerad var hur du hanterade mörkret. 

—————

Så fantastiskt att få se dig in action 🙏🏻 Du är en världsstjärna!

—————

– TUSEN TACK!💖💖💖

WOOAW, Det var en Fantastisk Färgsprakande Föreställning❣️

💛🔥💚💥💜

Du slutar aldrig att förvåna en 🙃

—————