Pandemic boredom

Vad göra när alla turnéer ställts in? Kreativiteten får hitta andra vägar!

Jag har alltid haft en stor passion för arkitektur och design. Det som känns levande attraherar mig. När någonting har gjorts för hand och fått växa fram bit för bit. Att det andas. Lekfullhet i både form och funktion. Det asymmetriska och organiska är det som inspirerar mig mest just nu.

Min mamma och bror har tagit fram huset i grunden tillsammans med arkitekt Ulrika. Simon gjöt betongen och Andreas snickrade. När skalet var färdigt kom jag in i bilden och valde att sätta min prägel på det för ge interiören lite eget liv. Det har varit ett slow food-projekt där varje del har fått ta form långsamt och där materialen hittat sin rätta plats under resans gång.

Jag är så glad över att ha haft chansen att skapa fritt och ser fram emot att fortsätta med nya kreationer. Maila gärna på design@johanwellton.com om du själv har idéer, frågor eller vill veta mer!

Köket

Det började med en massa gamla stolpar som låg slängda i ett dike. Det borde väl gå att bygga nåt av? En diskbänk kanske till exempel. Eller ett helt kök när verktygen ändå är framme? Ett par knäckta kalkstensskivor som visade sig höra ihop fick också plats till slut.

Klicka här för mer bilder

Trappan

Att skapa smart förvaring är en stor del av compact living. Att gömma ett förråd under en en trappa som går att öppna kan väl inte vara alltför krångligt att få till? ”Äh, hur svårt kan det vara?” kommer att bli mina famous last words.

Klicka här för mer bilder

Sänggaveln

Sänggaveln är gjort i ett enda stort stycke alm. Sängbordets topp kommer också från samma bit.

Klicka här för mer bilder

Hallen

För att använda utrymmet maximalt kändes det bäst att platsbygga en möbel. Allt material är framkluvet av samma ekstolpar som köket är byggt av.

Klicka här för mer bilder

Tvättrummet

Jag ville göra ett tvättrum som har känslan av att vara nere vid vattnet och dingla med fötterna från en gammal brygga.

Klicka här för mer bilder

Lösa bitar

Det är svårt att låta bli att göra några extra uppläggningsfat, hyllor och andra lösa möbler när materialet i sig är så oemotståndligt vackert. Noga utvald ek och kalksten med skimrande fossiler bestämmer formen.

klicka här för mer bilder